Energiatodistus Jyväskylä ja Muurame

Olen FISE-pätevöitynyt energiatodistuksen laatija. Minulta saat lain vaatimukset täyttävän todistuksen nopeasti, palvelevasti ja edullisesti. Hinnat alkaen 199 €. Ota yhteyttä.

”Energiatodistus tulee esittää uudisrakennukselle rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle myynnin tai vuokrauksen yhteydessä.Motiva.fi

Miten energiatodistuksen laadinta tapahtuu?

  1. Sovitaan aika, jolloin tulen käymään rakennuksella, jolle todistus tehdään. Käynti on lain velvoittama, kestää 1-2 tuntia ja sen tarkoitus on tarvittavien lähtötietojen hankinta.
  2. Hoidan myös tarvittavan yhteydenpidon viranomaisten kanssa.
  3. 1-5 arkipäivän kuluttua käynnistä toimitan energiatodistuksen sähköpostilla.
  4. Laskutus tapahtuu sähköpostilla tai kirjeitse ja maksuaika on 14 päivää todistuksen toimituksesta.

Hinta
Esim. enintään 15 km Turusta tai Jyväskylästä sijaitsevalle 120m2 omakotitalolle energiatodistus maksaa 199 € (sis.alv.). Ei turhia kuluja. Hintaa voivat nostaa suuri pinta-ala, kaukaisempi etäisyys tai monimutkaiset rakenteet. Saat kauttani Turun alueella myös ammattitaitoisen ja edullisen kuntotarkastuksen. Energiatodistus + kuntokartoitus alk. 995 € (sis. alv). Otathan yhteyttä.

Yleistä
Olen koulutukseltani energiatekniikan insinööri ja pätevöitynyt rivi-, kerros- sekä omakotitalojen energiatodistusten laatija. Teen energiatodistuksia noin 80 km säteeltä Turusta ja Jyväskylästä: Muurame, Raisio, Rusko, Kaarina, Lieto, Paimio, Salo, Masku, Naantali, Kustavi, Marttila, Koski Tl, Pöytyä, Vahto, Aura, Korpilahti, Jämsä, Keuruu, Petäjävesi, Tikkakoski, Äänekoski, Hankasalmi, Toivakka, Leivonmäki, Joutsa, Kangasniemi, Multia, Saarijärvi, Konginkangas, Pieksämäki ja Suonenjoki.

Energiatodistuksessa hyödyllistä tietoa asunnon vuokraajalle
Hyvin laadittu energiatodistus antaa hyödyllistä tietoa netistä asuntoa hakevalle. Tämän hyödyn saamiseksi täytyy lukijan tuntea jonkun verran talotekniikan päälle. Sitä ennen energiatodistukset on kuitenkin saatava nettiin ilmoitusten yhteyteen.

Onko energiatodistus turhaa byrokratiaa?
Osa ihmisistä pitää energiatodistusta turhakkeena, mutta on pakotettu hankkimaan sellaisen. Nämä tilanteet ovat harmillisia. Saako todistuksen maksajarahoilleen vastinetta? Ei mielestäni, koska todistuksesta hyötyy vain asunnon tulevat omistajat tai käyttäjät. Energiatodistuksen avulla vuokralaisen on mahdollista arvioida asumiskustannuksia. Uuden kodin ostaja voi arvioida tulevan kotinsa asumiskustannuksia, mutta lisäksi myös saada tietoa energiaremontin tarpeista. Energiatodistuksesta näkee, miten asunnon energiankulutus jakautuu. Myyjä maksaa todistuksen, koska se on oltava tehtynä jo myynnin alkumetreillä, jolloin ostaja ei ole vielä tiedossa.

Jos energiatodistus ei kiinnosta tulevia ostajia tai vuokraajia, se on täysin turha. Yhteiskunta on iso järjestelmä, joka on vaikea saada toimimaan joka tilanteessa optimaalisella tavalla.

Minulla ei ole kiinnostusta tehdä töitä vain rahasta. Tämän vuoksi aion ottaa puolueettomasti selvää tästä asiasta ja kirjoittaa aiheesta, kun saan enemmän kokemusta energiatodistuksesta. Minua kiinnostaa myös energiatodistuksen ja perinnerakentamisen välinen yhteys. Millaisen arvosanan saa vanha kunnon hirsitalo? Näihin kysymyksiin haluan myöhemmin urallani palata.

Jos sinulla on hyvä mielipide asiaan liittyen, jaathan sen kanssani. Mielipiteesi on arvokas.

Perustuuko energiatodistus toteutuneeseen kulutukseen?
Ei perustu.

Energiatodistus perustuu talon teknisten ominaisuuksien, ympäristön ja rakennusvuoden perusteella laskettuun kulutukseen. Talouselämän artikkeli Energiatodistus herättää raivoa tarttuu ensimmäisessä lauseessaan tähän piirteeseen. Jotta energiatodistus olisi käyttökelpoinen, sen on otettava huomioon se tosiasia, että eri ihmisillä on erilaiset elintavat. Toinen tarvitsee esimerkiksi talvella sisälämpötilaksi +24 °C astetta ja toiselle riittää +17 °C. Monissa energiasäästöohjeissa sanotaan, että ”laskemalla huoneen sisälämpötilaa yhdellä asteella saat noin 5 prosentin säästön lämmityskuluihin” lähde. Ero +24 ja +17 asteen välillä on siis suuri.

Kuluttajalaitteista tutut energiatodistukset perustuvat keskiarvoon, eivät yksittäisten kuluttajien käyttöön. Se, kuinka paljon edellinen asukas on kuluttanut energia on hyvä tietää. Jos haluaa tehdä toteutuneesta energiankulutuksesta päätelmiä, on tiedettävä edellisen asukkaan elintavoista, kuten lämpimän veden kulutuksesta, ilmanvaihdon määräästä, huonelämpötilasta tai vaikkapa kuinka paljon takkaa on poltettu.

Lisätietoa energiatodistuksesta: http://energiatodistus.motiva.fi/mika-on-energiatodistus/