Kannabista viisaasti

Kannabiksen lehdistä puristettua mehua.

Kerron tässä artikkelissa, miten itseään rakastavan ihmisen tulee käyttää kannabista.
Tupakan, alkoholin ja kannabiksen addiktiivisuudesta saa tietoa THL:n sivuilta. Tiedoksi, että kofeiini on luokiteltu siellä kannabista addiktiivisemmaksi. Lisäksi alkoholi ja nikotiini on luokiteltu kokaiinia addiktiivisemmaksi. Tällainen tieto aiheuttaa lähes varman kieltotilan ihmisessä, joka on kasvanut huumepropagandan keskellä. 

Olen pitkään halunnut kirjoittaa kannabiksesta, mutta en ole tehnyt sitä, koska en halua tulla leimatuksi vastuuttomaksi ja kelvottomaksi narkkariksi. Koen nyt turvallisemmaksi kirjoittaa aiheesta, koska kannabiksen käyttö on monessa sivistysvaltiossa jo sallittua. En itse käytä kannabista. Olen sitä kyllä käyttänyt ja siksi tiedän teorian lisäksi myös käytännön tasolla sen olevan alkoholia turvallisempi päihde. Tiedän myös kannabiksen aktiivisella käytöllä on kiistattomasti haittavaikutuksia, jotka moni sitä käyttävä kieltää.

Itseään arvostavat ja valistuneet ihmiset syövät tai höyrystävät kannabiksensa. He eivät kääri siitä jointtia tupakan kanssa. On hölmöläisten hommaa yhdistää todella addiktiiviinen tupakka kannabiksen kaltaiseen mietoon päihteeseen, joka vaikuttaa psyykkeeseen. Kannabis-tupakka-jointti yhdistää molempien aineiden huonoimmat puolet.

Tupakan, alkoholin ja kannabiksen addiktiivisuudesta saa tietoa THL:n sivuilta. Tiedoksi, että kofeiini on luokiteltu siellä kannabista addiktiivisemmaksi. Lisäksi alkoholi ja nikotiini on luokiteltu kokaiinia addiktiivisemmaksi. Aikamoista eikö? Tällainen tieto aiheuttaa lähes varman kieltotilan ihmisessä, joka on kasvanut huumepropagandan keskellä, eikä ole päivittänyt tietojaan nykytiedolla.

Riippuvuutta aiheuttavien aineiden vertailu riippuvuuspotentiaalin mukaan. www.thl.fi

 

 

Moni varmaan miettii nyt hyviä tapoja syödä kannabista. Kerron siitä alempana.

 

Kannabis on Suomessa laitonta, joten en kannusta nauttimaan sitä tai valmistamaan kannabistuotteita täällä Suomessa. Muuten kyllä suosittelen kokeilemaan sitä, mutta aloita varovasti. Kannabiksella on todella ikäviä vaikutuksia liian isoilla annoksilla. Ei se tapa, kuten alkoholi, mutta voi hetkellisesti aiheuttaa esim. vakavia pelkotiloja ja pyörtymistä. Tällaisissa tilanteissa on tärkeintä ymmärtää kannabiksen olevan turvallinen päihde ja keskittyä hengitykseen. Se on hyvä taito myös muihin kuoppiin elämän tiellä.

 

 

Annostelu voi olla vaikeampaa, koska kannabista ei laittomuuden vuoksi ole vielä jalostettu tuotteiksi, kuten alkoholia. Kuten pelejä, telkkaria, kahvia, sokeria, tupakkaa ja muitakin nautintoaineita, kannabistakin voi käyttää addiktiivisesti ja silloin se estää sinua kukoistamasta. Ole siis tarkkana erityisesti, jos häpeät tai vähättelet käyttöäsi, valehtelet määristä muille tai epäonnistut käytön vähentämisessä. Älä pelkää mennä ilmaisiin NA-vertaistukiryhmiin. Siellä on ihan huippu meininki ja olet etuoikeutettu menemään sinne parantumaan mahdollisesta addiktiona ilmenevästä tunne-elämän sairaudestasi.

 

Kannabis-öljyn valmistus

– Laita kattilaan kuivaa kannabiksen kukkaa ja kaada joukkoon noin. 0,16 dl öljyä kannabis grammaa kohti, eli litraan 60 g kannabiksen kukkaa.
– Lämmitä öljy +100°C asteeseen 2 tunniksi. Tämä onnistuu esim. laittamalla kaksi kattilaa sisäkkäin. Sisempään kattilaan tulee öljy ja uloimpaan vettä. Vesi estää öljykattilaa lämpeämästä yli veden +100°C kiehumispisteen. Laita öljykattilaan kansi päälle ja varo, ettei sinne mene vettä. Muuten hyvin huoneenlämmössä säilyvä öljy pilaantuu nopeasti, jos siellä on vettä.
– Anna öljyn jäähtyä, siivilöi kasvimassa pois ja pullota. Siivilöinti toimii esim. kangasta käyttäen. Pidä huoli, ettei kankaasta lähde myrkkyjä öljyyn.
– Ota öljyä ensin 1 ml ja odota 3 tuntia ennen kuin otat lisää. Kasvata annosta millilitra kerrallaan, kunnes löydät sopivan annostuksen. Älä lähde liikenteeseen ajoneuvolla, kun olet nauttinut öljyä.

– Esim. 10-30 ml mitta-asteikolla varustettu ja neulaton lääkeruisku tai pipetti toimivat varmati hyvin annosteluun.

 

 

 

Kannabis-tattarinäkkärit

Näkkärit on öjyä helpompi kuljettaa mukana ja niiden valmistus ei vaadi monimutkaista jalostamista. Lisäksi saat kasvin koko hyödyn eikä mitään mene hukkaan. Ne myös maistuvat hyvältä ja sisältävät hyviä ravintoaineita.
– Kukkamateriaalin hyvä määrä on 4mm paksua näkkäripeltiä kohden noin 5 – 25 grammaa riippuen kannabiksen vahvuudesta. Tasapaksuisuus auttaa annostelussa.
– Sekoita kulhossa hienonnettu kannabiksen kukka- tai lehtimateriaali, tattarijauho, oliiviöljy, suola, vesi ja siemenet makusi mukaan. Lisää nestettä niin, että massasta tulee koostumukseltaan jotain jogurtin ja rahkan väliltä.
– Älä tee näkkäristä liian mässyä, ettei tule kiusausta syödä sitä liikaa tai sitten laita kannabista vähemmän.
– Levitä massa tasaisesti uuninpellille, jossa on leivinpaperi. Nuolin on kätevä levityksessä, koska massa on aika löysää. Tasaisuus helpottaa annostelua.
– Laita uuniin ja paista +150°C asteessa, kunnes se on rapeaa. Korkeampi paistolämpö voi höyrystää kanabiksen vaikuttavia ainesosia.
– Jäähdytä uunia ettei näkkärit pala ja jätä näkkärit uuniin 12 tunniksi vielä kuivumaan +50°C asteeseen. Kosteat näkkärit voivat homehtua.

Hyvää ruokahalua. Kannabista käytetään esim. syöpäpotilaiden ruokahalun palauttamiseen, joten tässä kohtaa tämä toivotus on erityisesti paikallaan.

You may also like...