Pyöränventtiilien tunnistusohjeet

Pyörän sisäkumistus kausi on alkamassa. Tässä ohjeet pyöränventtiilien tunnistukseen. Tunnistus on tärkeää, jotta taka- ja eturenkaassa on sama venttiilityyppi.

Pyöränventtiilit

1. Schrader on tuttu mm. autoista. Sen ulkomuoto on tasainen pamppu, jonka pää on auki. Vähän niin kuin mehupilli. Pään reiässä on tappi keskellä.
2. Presta on yleisempi maasto- ja maantiepyörissä. Se on Schaderia ohuempi ja sen pää on vartaloa pienempi eikä siinä ole reikää. Siihen käy samat pumput kuin Dunlopiin.
3. Dunlop on yleisin polkupyörissä. Sen alavartalo on saman paksuinen, kuin Schaderissa. Ylävartalossa on rengas eli paksunnos. Pää on taas muuta vartaloa pienempi. Dunlonpin kärjessä on reikä.

Hyviä sisäkumistuspaikkoja ovat pyöräliikkeet ja hypermarketit. Halpatavarakaupoissa voi esiintyä näköislajikkeita ja sieltä poimintaa suositellaan vain ammattilaisille.

Muistakaa, että pyöräily on aina kivaa, kunhan pitää vauhdin sopivana sekä pyörän ja varusteet kunnossa. Pyörän huoltoon kannattaa panostaa. Pyöräily harvoin on ilmainen ja nautinnollinen liikkumismuoto samaan aikaan.

http://www.polkupyoraily.net/wiki/Venttiili

You may also like...