Energiatodistukset Tampereella ja muualla – mistä niiden hinta muodostuu?

Tilaamassa energiatodistusta? Tietoa energiatodistus-palveluistani saat tästä sivulta https://www.erkkakulmala.info/energiatodistus-tampere/

Teen olemassa olevien asuinrakennusten energiatodistuksia Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Eniten minulla on kokemusta omakotitalojen, paritalojen ja rivitalojen energiatodistusten tekemisistä. Olen kuitenkin tehnyt energiatodistuksen myös useammalle kerrostalolle eikä niiden laatiminen paljolti eroa muistakaan asuinrakennuksista. Ne ovat vain isompia ja talotekniikaltaan vähän erilaisia.

Energiatodistusteni hinnat ovat kilpailukykyiset, mutta mistä tiedän sen? No siitä, että kysyn asiasta aktiivisesti asiakkailtani ja myös siitä, että suurin osa minulle tehdyistä tarjouspyynnöistä ovat johtaneet tilauksiin. Muutamissa tilanteissa asiakas on myös valinnut palveluni, vaikka hintani on ollut hieman korkeampi, koska he ovat halunneet hyvää sekä luotettavaa palvelua.

Miksi voitan energiatodistusten tarjouskilpailut lähes aina?

Hinnoittelen energiatodistukset aina työmäärän ja kulujen perusteella. Ennen hinnan antamista pyydän rakennuksen katuosoitteen. Sitten katson Googlesta kohdetta satelliitti- ja katukuvista sekä arvioin talon tyypin (esim. kerrosten määrä, ikä ja muoto) sekä koon. Laki vaatii, että olemassa olevan rakennuksen energiatodistusta tehtäessä paikan päällä on käytävä. Katuosoitteen perusteella saan arvioitua melko tarkasti matkakulut sekä lähtötietojen kartoitukseen kuluvan ajan. Talon tyypistä ja koosta voi päätellä aika hyvin myös sen, kuinka paljon aikaa itse energiatodistuksen laskentaan ja laadintaan kuluu. Tämä työhön ja kuluihin perustuva hinnoitteluprosessi laskee kuluja myös kerrostalojen energiatodistusten kohdalla. Isompi talo ei välttämättä vaadi moninkertaisesti enemmän työtä tai kuluja. Olen samaan aikaan saanut varsin kohtuullisen korvauksen kerrostalon energiatodistuksesta ja ollut tarjouskilpailun edullisin.

Osaksi edullisiin hintoihini vaikuttaa myös se, että olen suunnitellut ja toteuttanut itse laskentaohjelman, jolla energiatodistukset teen. Tämä ensinnäkin vähentää kulujani siksi, etten joudu maksamaan jokaisesta energiatodistuksesta palvelumaksua ohjelmistoyritykselle. Toiseksi itse toteuttamani ohjelmisto on huomattavasti nopeampi käyttää, kun näkemäni kaupalliset versiot. Kun työssäni toistuu tietty asia, voin itse luoda sille nopeuttavan toiminnon laskentaohjelmaani. Tämä tehokkuus on lopulta pois siitä summasta, jonka asiakas energiatodistuksesta maksaa.

Kaikki liiketoiminnan kulut tulevat lopulta asiakkaan maksettavaksi. Minun kuluni ovat niin pienet kuin mahdollista. Laadin energiatodistukset kotitoimistollani ja ajan edullisella autolla. Minulla ei myöskään ole mainoskuluja ja ylläpidän nettisivujani itse. Ihmiset löytävät minut pääosin internetin hakukoneiden kautta googlettamalla esim. “omakotitalon energiatodistus tampere” enkä markkinoi palveluitani muuten ollenkaan. En myöskään maksa palveluille, jossa voit kilpailuttaa energiatodistusten tekijät.

Tein energiatodistuksia aiemmin Porissa ja olin siellä ainoa, jolla oli useita arvioita Google Mapsissa. Tämän vuoksi ihmiset löysivät minut ja saamani positiiviset asiakaspalautteet Googlen hakua käyttämällä. Saamani Google-palautteen löydät täältä https://maps.app.goo.gl/efi3WDsGjpWg1QQ58 . Google ei jostain syystä suostu päivittämään toimipaikkani osoitetta Tampereelle ja siksi osoitetiedoissa näkyy vielä Pori.

Jos tarpeenasi on energiatodistus rakennukselle, joka on omakotitalo, rivitalo, paritalo tai kerrostalo ja se sijaitsee Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla tai muualla Pirkanmaalla, voit jättää soittopyynnön alla olevalla lomakkeella, soittaa minulle numeroon O4O 7O6 9668 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen info(ät)erkkakulmala.info.

You may also like...