Hyvä ekosähkö, parempi ekosähkö

Ystäväni soitti minulle. Mikä luottamuksen osoitus. Hän on vaihtamassa sähköntoimittajaansa ja kysyi mielipidettäni asiaan. Perustimme 2013 Turun Vasaramäkeen 5 hengen kommuunin. Valitsimme sähkösopimuksen huolella ystäväni Tapion kanssa. Halusimme varmistaa, että sähkönkulutuksemme aiheuttaisi mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle.

Tämän pohdinnan ja tarkastelun voi tehdä monella tapaa. Me mietimme toimitettua sähkömuotoa sekä yritystä, jota taloudellisesti asiakkaina tuemme. Huomasimme, että suurin osa ekosähköntoimittajasta on mukana myös ydinvoimaprojekteissa tai toimittaa uusiutumatonta energiaa. Varovaisuus periaatetta noudattaen päätimme olla tukematta Suomen nykyisiä ydinvoimaprojekteja.

Me siis halusimme tukea 100 % uusiutuviin energioihin keskittyvää yritystä. Tänään soittanut ystäväni halusi myös. Hän ei kuitenkaan ollut tullut miettineeksi, että 100 % ekoenergiaa välittävä yritys voi ostaa sähkönsä edelleen yritykseltä, jonka tuotannosta vain 10 % on ekoa.

Päädyimme muutaman tunnin tutkimisen jälkeen tilaamaan sähköä osoitteesta www.ekosahko.fi . En jaksa nyt tehdä samaa, mutta päivitän mielelläni artikkelia teiltä saamani palautteen johdosta. Toistaiseksi kaikki energiatuotantomuodot aiheuttavat haittaa ympäristölle. Toivotan kaikille voimia minimoida näitä haittoja.

You may also like...