Pyörät föli-busseissa

Olen selvittänyt asiaa ja tosiaan Turun seudun joukkoliikenteen busseissa taittopolkupyörät saa kuljettaa kokoontaitettuna maksutta. Mukavia bussimatkoja!”

Viestinvaihtoa Turun seudun joukkoliikennetoimiston kanssa:
Minä: Hei, Saako Föli-busseihin ottaa matkalaukkua, isoa tai kokoontaitettavaa pyörää mukaan? Entä normaalia pyörää?
Virkailija: Bussiin saa ottaa matkatavarat mukaan maksutta. Polkupyörä kuljetetaan kuljettajan harkinnan mukaisesti, eli jos bussissa on tilaa, sen saa ottaa kyytiin. Polkupyörästä perittävä rahtimaksu on 6 euroa.
Minä: Hei ja kiitos vastauksesta, Kenen kanssa voisin keskustella tästä säännöksestä? Haluaisin kysyä seuraavaa: Helsingin busseissa näyttäisi olevan taitetun pyörän kuljettaminen maksutonta. Miksi Turussa voida tai haluta suoda tällaista oikeutta ja tukea myös pyöräilyn kasvua. Taitettuna pyörä vie yhtä paljon tilaa, kuin iso matkalaukku ja painaakin saman verran. 

Onko kyse siitä, ettei ole taitoa tai resursseja luoda sääntöjä tähän ja on siksi ollut helppo niputtaa matkalaukun kokoinen taittopyörä ja skootterin kokoinen polkupyörä yhden säännön alle?

Virkailija: Olen selvittänyt asiaa ja tosiaan Turun seudun joukkoliikenteen busseissa taittopolkupyörät saa kuljettaa kokoontaitettuna maksutta. Mukavia bussimatkoja!

150320151375 föli ohje taittopyörä

Kuva Föli-bussien kuljettajan oppaan sivulta 33.

You may also like...