Turvallisesti unimaailmaan

Nukkuminen on tila, jossa liikkuminen ja reaktiot ulkomaailmaan ovat rajoittuneita, ja aistiärsykkeet on suurimmaksi osaksi suljettu pois tietoisuudesta niin että tajunta rakentuu aivojen sisäsyntyisen toiminnan varaan. Wikipedia

Päivittäistä nukahtamisvaikeutta esiintyy vuonna 2002 WHO:n koululaiskyselyn mukaan 3.2 %:lla 15-vuotiaista pojista ja 6.5 %:lla samanikäisistä tytöistä Käypähoito

Äitini on sankari. Minua on onnistanut vähintäänkin yhdessä asiassa. Olen läpi elämäni nukahtanut lähes heti sänkyyn mentyäni. Siis niin nopeasti, että siitä on tullut sanomista niiltä, joille tätä lahjaa ei ole kehittynyt. On kuulemma jopa yritetty töniä hereille. Ominaisuuteni nukahtaa nopeasti ei välttämättä ole sattumaa. Sattumaa eivät myöskään ole monien nukahtamisvaikeudet. En tiedä tarkalleen miksi, mutta äitini on saattanut minut unimaailmaan lapsuuteni jokaisena päivänä. En koskaan muista nukahtaneeni yksin. Rakas äitini on pitänyt huolen siitä, että kehoni tuotti endorfiinia aina nukkumaan mennessä silittämällä päätäni.

erkka nukkuu marokko riippumatto

Erkka riippumajoitteessaan, Marokko 2012

En myöskään tiedä miten se tapahtui, mutta meillä oli nerokas tapa huolehtia siitä, ettei äitini lopettanut hiusteni silittämistä ennen kuin olen nukahtanut. Hän lopetti silittämisen aika ajoin. Jos en ollut vielä nukahtanut, huomasin tämän ja heilautin hieman päätäni. Näin äitini tiesi jatkaa silittämistä. Tätä jatkui, kunnes en enää reagoinut silittämisen lopettamiseen. Sanatonta viestintää parhaimmillaan.
Haluan pitää huolen siitä, että mahdollisimman moni saa kokea saman kuin minä. Kaikilla on oikeus ja mahdollisuus nukahtaa ongelmitta ja olla kärsimättä univajeen terveyshaitoista. Anna siis lähimmäisellesi lahja ja silitä hänet uneen edes kerran. Jos kyse on lapsestasi, silitä hänet uneen joka yö. Hän ansaitsee sen ja nauttii lahjastasi elämänsä jokaisena päivänä. Se maksaa sinulle noin 10 minuuttia päivästäsi.

Silittämisen voi ottaa meditaationa. Voit sulkea silmäsi ja tuntea toisen hiukset sormiesi päissä. Ole läsnä. Se on rauhoittava kokemus, jos mielenrauhaa vain löytyy. Se voi olla myös oiva hetki tajuta, että levoton mieli ohjaa sinua etkä voi edes nauttia rakkaasi saattamisesta unimaailmaan.
Ennen kuin aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä, saatoin tyttöystäväni uneen silittämällä hänen päätään. Miten kaunis arkemme voikaan olla. Hyviä unia!

LINKKEJÄ:

Ps. Kiitos Jussa palautteesta! Meditaatio-linkki korjattu.

You may also like...