Pyörän venttiilien tunnistusohjeet

Pyörän sisäkumistus kausi on alkamassa. Tässä ohjeet pyörän venttiilien tunnistukseen. Tunnistus on tärkeää, jotta taka- ja eturenkaassa on sama venttiilityyppi.

Pyöränventtiilit

1. Schrader on tuttu mm. autoista. Sen ulkomuoto on tasainen pamppu, jonka pää on auki. Vähän niin kuin mehupilli. Pään reiässä on tappi keskellä.
2. Presta on yleisempi maasto- ja maantiepyörissä. Se on Schaderia ohuempi ja sen pää on vartaloa pienempi eikä siinä ole reikää. Siihen käy samat pumput kuin Dunlopiin.
3. Dunlop on yleisin polkupyörissä. Sen alavartalo on saman paksuinen, kuin Schaderissa. Ylävartalossa on rengas eli paksunnos. Pää on taas muuta vartaloa pienempi. Dunlonpin kärjessä on reikä.

Hyviä sisäkumistuspaikkoja ovat pyöräliikkeet ja hypermarketit. Halpatavarakaupoissa voi esiintyä näköislajikkeita ja niistä poimintaa suositellaan vain erityisen harjaantuneille harrastajille. Säästäminen sisäkumissa ei ole viisasta, koska muutamalla eurolla enemmän saan sisäkumin, jota ei tarvitse pumpata ja joka ei puhkea niin helposti.

Muistakaa, että pyöräily on aina kivaa, kunhan pitää vauhdin sopivana sekä pyörän ja varusteet kunnossa. Pyörän huoltoon kannattaa panostaa. Pyöräily harvoin on ilmainen ja nautinnollinen liikkumismuoto samaan aikaan. Olen itse aina panostanut pistosuojattuihin pyöränrenkaisiin eikä minulla ole viimeisen 10 vuoden aikana koskaan puhjennut kumi, vaikka polkupyörä on minulle pääasiallinen liikkumisväline ympäri vuoden.

http://www.polkupyoraily.net/wiki/Venttiili

You may also like...